Tarinamme

Utua - Friend for life

Utuan tarina & arvot

Utuan tarina sai alkunsa vuonna 2013 kun Piia Vähäsalo mietti, miten elämä muotoutuisi jatkossa. Takana oli luopuminen rakkaasta työstä pelastusalalla ja elämälle piti löytää uusi suunta. Piia on syntynyt luovaan perheeseen ja hän on aina rakastanut käsilaukkuja. Samanaikaisesti Terhi-siskon vetämässä Sievi
Shop- merkkimyymäläketjussa myytiin laadukkaita kotimaisia Sievi-kenkiä ja asiakkailta tuli runsaasti kyselyitä myös laadukkaista, suomalaiselle naiselle sopivista käsilaukuista. Piia päätti vastata haasteeseen ja ensimmäinen mallisto sai päivänvalonsa vuonna 2014.

Tänä päivänä Utua tarjoaa laajan valikoiman laukkuja ja asusteita. Laukkujen kautta haluamme tarjota asiakkaille arjen luksusta, eli pitkäikäisiä tuotteita, jotka ovat laadukasta materiaalia ja korkeatasoista käsityötä. Tuotteiden muotokieli on skandinaaviseen makuun sopivaa; selkeitä ja yksinkertaisia linjoja. Sekä tietysti iloisia värejä – niistä Utua tunnetaan!

Kesä- ja talviaamuisin pohjanmaan lakeuksilla leijailee utua. Tätä näkymää ihastellessa syntyi ajatus nimestä. Utuan logossa käytetty symboli kuvastaa juuri tätä kaunista ilmiötä.

Utua on suomalainen tuotemerkki, jonka suunnittelijana toimii Piia Vähäsalo. Hänen työtilat sijaitsevat Raahen tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa, Pekkatorin laidalla.

Laukuissa käytetään laadukasta, Italiassa valmistettua nahkaa. Yhteistyökumppanin valinnassa tärkeinä kriteereinä ovat eettiset ja ekologiset arvot. Haluamme, että nahanvalmistus ei kuormita ympäristöä, joten nykyaikaiset prosessit, mm. vedenpuhdistustusten suhteen ovat tärkeitä. Edellytämme myös, että nahkaa käsittelevillä ihmisillä on hyvät ja turvalliset työskentelyolosuhteet.

Laukut ommellaan pienessä perheomisteissa ateljeessa Kreikassa. Valmistus tapahtuu pääosin käsityönä ja työtä tekevilla henkilöillä on vuosikymmenten kokemus nahan työstämisestä. Valmistus tapahtuu käsityönä joten laukkuja valmisetetaan vain pieniä eriä.

Laukuissa käytetty nahka on ruoantuotannon sivutuotteena syntynyttä, eli sen uudelleenkäyttö pitkäikäiseksi, vuosia käytössä kestäväksi laukuksi, on ekologinen teko itsessään. Nahan valmistus tapahtuu ISO14001:2004 ympäristösertifikaatin mukaisesti ja käytetyt vuodat tulevat pääosin Pohjoistamaista. Jo suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon materiaalitehokkuus ja käyttöiän optimointi. Laukkujen valmistus tapahtuu Euroopan sisäpuolella, joten kuljetusmatkat ovat lyhyemmät kuin kauempaa tuotaessa.

Perustaja, Pääsuunnittelija

Utuan suunnittelija Piia Vähäsalo on aina rakastanut käsilaukkuja

Piia Vähäsalo
Close

Utua

Käsintehdyt laadukkaat nahkalaukut

Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.

Utua

Käsintehdyt laadukkaat nahkalaukut