Tarina

UTUA_113 700x700

Näin Utuan Creative Director Piia Vähäsalo kertoo Utuan synnystä:

”Jo vuosia olen ollut intohimoinen laukku-ihminen. Vähitellen syntyi ajatus omasta mallistosta. Mallistosta, joka suunniteltaisiin Suomessa skandinaaviselle naiselle ja miehelle.

Utua-laukut tehdään rakkaudella, ympäristöystävällisesti ja perinteisin käsityömenetelmin ateljeetyönä. Tuloksena on laadukas laukku, joka kestää vuosia. Pian sen jälkeen, kun päätös omasta mallistosta syntyi, suunnittelutiimimme sai aikaan kauniin ja monipuolisen malliston, joka sopii jokapäiväiseen käyttöön ja joka muotoilultaan on klassinen, skandinaavinen ja ajaton.”

Nahan luontia pohjalaisittain

Utuan taustalla on myös tarina uudistumisesta – uuteen tilaisuuteen tarttuminen – nahan luominen.

Piia Vähäsalo siirtyi Sievi Shop ketjuun luovaksi johtajaksi pelastusjohtajan tehtävästä. Piia sairastui muutama vuosi sitten vakavasti ja joutui jättämään virkansa Jokilaaksojen pelastuslaitoksessa. Oli aika uudistua – luoda nahkansa. Sisarensa kannustamana hän ryhtyi suunnittelemaan laukkumallistoa perheyritykselleen.

Taakse jäi asema valtakunnallisesti arvostettuna pelastusjohtajana. Syntyi Utua, uusi tuoteperhe, joka on luonteva lisäys Sievi Shop -valikoimaan. Laadukkaat kengät tarvitsevat parikseen laadukkaan laukun. Piian tausta ja kokemus miesten johtajana on sekin hyödynnetty. Myös miehille suunnitellaan omia laukkumalleja. Laukkuja myydään Sievi Shopin omissa myymälöissä ja utua.fi verkkokaupassa.