Käsilaukun valinta on päätös päivittäisestä asusteesta, joka kertoo paljon kantajansa persoonallisuudesta ja tyylitajusta. Tässä oppaassa sukellamme laukkujen maailmaan, keskittyen erityisesti värien merkitykseen ja siihen, miten valita oikea sävy elämäntyyliisi sopivaksi.

Materiaalien vaikutus käsilaukun valintaan

Nahka on suosittu sen kestävyyden ja tyylikkyyden vuoksi. Nahkalaukku voi kestää vuosia, ja se sopii niin arkeen kuin juhlaan. Muut materiaalit, kuten kankaat ja tekokuidut, tarjoavat myös vaihtoehtoja eri tilanteisiin ja tyyleihin, mutta keskitymme nyt totta kai nahkaisiin käsilaukkuihin, kun kerran Utuasta on kyse.

Käsilaukun värin valinta: Mitä ottaa huomioon?

Värin valinta on tärkeä osa käsilaukun ostoprosessia. Päätös värien välillä riippuu yleensä tilanteesta ja henkilökohtaisesta tyylistä. Musta laukku on klassinen ja käy moneen menoon, kun taas vaalea laukku tuo valoisuutta ja sopii hyvin kesään. Räiskyvät värit, kuten liila, daalia, oranssi tai punainen, tuovat persoonallisuutta asuun.

Ruskea on yksi yleisimmistä nahkalaukkujen väreistä. Se on klassikko, jota löytyy useina eri sävyinä: on tummaa, keskiruskeaa ja vaaleaa.

Neutraalit sävyt ovat hyvä valinta, kun halutaan jotain helposti yhdisteltävää. Harmaan ja beigen yhdistelmää, ns. greigeä (yhdistelmä sanoista grey ja beige), haetaan myös usein.

 

Utuan sophia käsilaukku liilana on hätkähdyttävän hieno.

Sophia-käsilaukku on varsinkin liilana aivan tyrmäävän upea ilmestys. Kuten myös ihana mannekiinimme Wilhelmiina Af Fera.

 

Käsilaukun koko ja sen merkitys

Laukun koon valinnassa on otettava huomioon, mitä kaikkea tarvitset mukaasi päivittäin. Reilun kokoinen käsilaukku on käytännöllinen valinta päivittäiseen käyttöön, varsinkin jos kannat mukanasi esimerkiksi työkonetta, vesipulloa, eväitä tai vaihtovaatteita. 

Vinkki: pieni olkalaukku on mainio apuri silloin, kun vaikkapa työpäivän mittaan haluat käydä kevyemmin lounaalla ja jättää isomman kassin töihin. Tämä kulkee näppärästi mukana isommassa käsilaukussa ja on helposti otettavissa käyttöön, jos tarve tulee.

Käsilaukkujen kantokahvat ovat usein tarpeeksi pitkät, jotta sitä voi kuljettaa myös olalla. Samoin Utuan käsilaukkujen mukana tulee usein pitempi olkahihna kaupan päälle. Tämä lisää laukun monipuolisempaa käyttöä.

Pikkulaukku sopii niihin tilanteisiin, kun tarvitset mukaasi vain avaimet, lompakon ja puhelimen. Ketjuja, tupsuja tai muita koristeellisia yksityiskohtia sisältävä laukku tuo juhlavuutta asuusi ja sopii erityistilaisuuksiin.

Miesten ja naisten laukkujen valinta

Miesten laukkujen valinnassa keskitytään usein toiminnallisuuteen ja tyyliin. Työlaukkuna käy perinteinen tietokonelaukku tai isompi olkalaukku.

Naisten kohdalla on vanha sääntö kehottanut laukun yhdistämistä asuun ja kenkiin sopiviksi. Nykyään moni pitää tätä enemmän vinkkinä kuin ehdottomana määräyksenä. Luovuus ja henkilökohtainen tyyli ovat nousseet etusijalle, ja monille on tärkeämpää ilmaista omaa persoonallisuuttaan kuin noudattaa tiukkoja ohjenuoria.

Valitsemalla oikean laukun, voit täydentää tyyliäsi ja varmistaa, että laukku palvelee tarpeitasi. Rohkaisemme kuitenkin kokeilemaan eri värejä ja eri nahkalaatuja, tiedä vaikka löytäisit mieluisamman vaihtoehdon sen "järkevän" tilalle.

 

 

Grace-käsilaukku on aivan tyrmäävän upea.

Nahkainen Grace on keskikokoinen käsilaukku. Se on nimetty Monacon ruhtinatar Grace Kellyn mukaan.

 

Vastuullinen valinta

Jos vastuullisuus on sinulle tärkeää, voit huoahtaa helpotuksesta. Laukkumme on tuotettu kokonaan EU:n sisäpuolella, mikä takaa sen, että kaikki laukun valmistukseen mukana olevat tahot saavat asianmukaisen korvauksen työstään.

Laukuissamme käytetty nahka on pääosin Pohjoismaissa ruoantuotannon sivutuotteena syntynyttä. Täällä eläinsuojelulainsäädäntö on maailman tiukinta, mikä takaa sen, että eläimillä on hyvät elinolosuhteet.

Nahanvalmistus tapahtuu Italiassa tehtaassa, jonka prosesseissa veden ja kemikaalien käyttö on minimoitu. Tehtaalla on myös suljettu vedenkiertojärjestelmä, jonka ansiosta prosessivesiä ei lasketa viemäriin.

Utua-laukut ommellaan pienessä perheomisteissa ateljeessa Kreikassa. Valmistus tapahtuu käsityönä taitavien artesaanien toimesta, joten laukkuja valmistetaan vain pieniä eriä kerrallaan. 

Metsästys alkakoon!

Nyt kun tiedät, mitä etsiä, on aika metsästää juuri sitä oikeaa. Muista, että laukku on investointi omaan tyyliisi, joten valitse sellainen, joka kestää aikaa ja käyttöä sekä miellyttää ennen kaikkea silmääsi.

Onnea täydellisen käsilaukun valintaan!

×