Laukkujen materiaalit ja valmistus

Ajaton ja uniikki Utua-laukku


Me Utualla emme suunnittele muotia, vaan ajattomia klassikoita, hitaan kuluttamisen vaihtoehtoja. Utua-laukkujen käytännöllinen muotoilu, maailman paras nahka, laadukas ompelu ja helppo korjattavuus takaavat, että hyvin hoidettu ja pidetty Utua-laukku kestää pitkään. Jokainen Utua-laukku suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan korkealaatuisena ateljeetason käsityönä Euroopassa.

 

Zero waste


Utua-nahkalaukkujen leikkaus ja ompelu tehdään pienessä perheomisteisessa nahka-ateljeessa Kreikassa. Ompelijamme ovat taitavia artesaaneja, joilla on työstään pitkä kokemus. Jo laukkujen suunnitteluvaiheessa huomioimme materiaalitehokkuuden, käyttöiän optimoinnin ja tuotteiden korjattavuuden. Näin varmistamme, että laukkuvalikoimamme tuotanto kuormittaa mahdollisimman vähän ympäristöä.

Utua-laukkujen valmistuksessa nahka hyötykäytetään tehokkaasti. Tästä oiva esimerkki on Uniikki-laukkumallistomme, jossa nahan materiaalitehokkuus on viety huippuunsa. Jokainen Uniikki-laukku ommellaan käsityönä muun laukkutuotannon ylijäämäpaloista, mikä tekee jokaisesta Uniikki-laukusta yksilöllisen. Utuan numeroitu Uniikki-laukku olallasi voit olla varma, ettei toista samanlaista tule vastaan!

 

Nahka on luonnontuote


Nahka on aito luonnontuote, joka hengittää ja kestää. Lisäksi nahalla on yksilöllisiä ominaisuuksia, jotka tekevät jokaisesta vuodasta eloisan ja ainutlaatuisen.

Utuan laukuissa käytetty nahka on pääosin Pohjoismaissa ruoantuotannon sivutuotteena syntynyttä nahkaa. Pohjoismaissa eläinsuojelulainsäädäntö on maailman tiukinta, mikä takaa sen, että eläimillä on hyvät elinolosuhteet. Nahanvalmistus tapahtuu Italiassa tehtaassa, jonka prosesseissa veden ja kemikaalien käyttö on minimoitu. Tehtaalla on myös suljettu vedenkiertojärjestelmä, jonka ansiosta prosessivesiä ei lasketa viemäriin.

 

Bionahka


Valikoimastamme löytyy myös biohajoavilla kasviöljyillä parkittua nahkaa, joka on ekologisempaa kuin perinteisesti kasviparkittu nahka. Nahkaa parkitessa käytetään biohajoavaa öljyä, joka ei kuormita vesistöä lainkaan. Käyttämämme kasviparkittu nahka on lisäksi käsin värjätty, mikä ilmenee vuodan pinnan eläväisenä ilmeenä. Käsinvärjäyksen ansiosta jokainen vuota on myös täysin yksilöllinen.
×