Vastuullisuus

Materiaalit, valmistus ja kuljetukset


Utuan nahkatuotteet valmistetaan ruoantuotannon ylijäämämateriaaleista. Nahkavuodat käsitellään Italiassa modernissa tehtaassa. Kestävä muotoilu, nahka materiaalina ja laadukas ompelutyö tekevät Utua-tuotteista pitkäikäisiä, mikä pienentää niiden hiilijalanjälkeä. Nahan valmistus Italiassa tapahtuu ISO14001:2015 ympäristösertifikaatin ja ISO9001:2015 laatusertifikaatin mukaisesti. Vuodat tulevat pääosin Pohjoismaista.

 Utua-laukut ommellaan pienessä perheomisteissa ateljeessa Kreikassa. Valmistus tapahtuu käsityönä, joten laukkuja valmistetaan vain pieniä eriä kerrallaan. Utua-vaatteet valmistetaan suomalaisomisteisessa tehtaassa Portugalissa GOTS-sertifioidusta puuvillasta ja mulesing-vapaasta merinovillasta.

Jo laukkujen ja vaatteiden suunnitteluvaiheessa otamme huomioon materiaalitehokkuuden ja käyttöiän optimoinnin. Tuotteiden valmistus tapahtuu EU:n sisällä, joten kuljetusmatkat ovat lyhyemmät kuin kauempaa tuotaessa.

Yhteistyökumppaniemme valinnassa tärkeinä kriteereinä ovat eettiset ja ekologiset arvot.

Haluamme, että tuotteidemme valmistus ei kuormita ympäristöä, joten tehtaiden nykyaikaiset prosessit mm. vedenpuhdistusten suhteen ovat meille tärkeitä. Edellytämme myös, että kumppaniemme työntekijöillä on hyvät ja turvalliset työskentelyolosuhteet.

Alihankkijoita valitessamme ja heidän toimintaansa valvoessamme pidämme tärkeänä, että alihankkijat toimivat voimassa olevan lainsäädännön ja sertifikaattien mukaisesti kaikessa toiminnassaan. Tunnemme henkilökohtaisesti yhteistyökumppanimme ja voimme taata sekä heidän toimintansa eettisyyden että suvuissa kulkeneen ammattitaitoisen käsityön jäljen.

 

Suunnittelu


Utua-tuotteet suunnitellaan Suomessa. Keskellä idyllistä Vanhaa Raahea sijaitsevassa suunnittelutoimistossamme työskentelee suunnittelutiimi, joka vastaa Utuan nahkalaukkujen, vaatteiden, asusteiden ja korujen suunnittelusta.

Utuan juuret ovat syvällä pohjois-pohjalaisessa maisemassa ja sielunelämässä, ja tämä näkyy sekä arvoissamme että arjen tekemisessämme. Tuotteidemme muotoilussa suomalainen luonto ja historia ovat vahvasti läsnä. Historiallisista tarinoista ovat syntyneet esim. Saaristo- ja Arjen Sankarit -mallistot. Meille on tärkeää luoda tuotteita jotka kestävät aikaa, säästävät luontoa ja ovat käyttäjälleen rakkaita.

 

Myymälä ja suunnittelutoimisto


Utuan sydän löytyy Raahen vanhassa kaupungissa sijaitsevasta myymälä/showroomista. Suunnittelutiimimme työskentelee vanhassa Langin päärakennuksessa, josta alkaa kaikkien Utua-tuotteiden tarina.

Myymälämme lisäksi Utua-tuotteita on saatavilla myös kaikista Sievi Shop -myymälöistä, www.sievishop.fi-verkkokaupasta sekä tietysti omasta verkkokaupastamme www.utua.fi.
Utua laukun elinkaaren hinta on pieni

UTUA LAUKKU ON KAUASKANTOINEN VALINTA!

×