Nahkalaukun hoito-ohjeet

Näin hoidat nahkalaukkuasi


Utua-laukku on aito, käsintehty nahkatuote. Nahan luonteeseen kuuluvat pienet juonteet nahan pinnalla sekä elävät värit. Utua-laukkusi kestää aikaa ja se vanhenee upeasti, kun sitä käsitellään kauniisti ja hoidetaan huolellisesti.

Jotta nahka pysyy pitkään kauniina ja virheettömänä, sitä kannattaa hoitaa kosteuttamalla ja puhdistamalla. Suosittelemme Utua-laukkujen hoitoon Collonilin kasvipohjaisia hoitoaineita. Sarjasta löytyy hoitoöljyjä sekä suoja-aineita, jotka ovat mietoja ja turvallisia käyttää. Kasvipohjaiset hoitoöljyt ovat perinteinen tapa hoitaa nahkatuotteita, eivätkä ne sisällä voimakkaita kemikaaleja.

 

 

 

Hoito-ohjeet: martioitu ja sileä pintanahka


Hoida nahkaa kahdesti vuodessa neutraalin värisellä kosteuttavalla hoitoaineella. Anna hoitotuotteen imeytyä laukkuun rauhassa. Ennen käyttöä poista tarvittaessa ylimääräinen hoitoaine nahan pinnalta puhtaalla puuvillaliinalla.

Jos laukkusi on kastunut esimerkiksi sateessa, anna sen kuivua rauhassa suojassa suoralta auringonpaahteelta tai muulta lämmönlähteeltä. Laukun kuivuttua voit käsitellä sen neutraalin värisellä kosteuttavalla hoitoaineella. Ethän hankaa märkää laukkua, sillä hankaaminen voi vaurioittaa nahan pintaa! Aidosta nahkatuotteesta voi kosteana irrota myös väriä.

Jos laukkuun tulee tahra, puhdista se puuvillakankaalla, joka on kastettu lämpimään veteen ja Marseille-saippuaan tai käytä nahalle tarkoitettua puhdistavaa nahanhoitoainetta. Nahka kannattaa myös suojata kosteussuojasuihkeella, joka suojaa kosteuden lisäksi myös lialta. Suojauksen voi myös uusia. Suositeltavaa on huolehtia laukun suojauksesta erityisesti ennen sateisia vuodenaikoja. Säilytä laukku täytettynä omassa suojapussissaan.

Muistathan, että nahka on aito luonnontuote, joka voi venyä, jos sitä venytetään. Venymistä voi aiheuttaa esim. liian suuri paino laukussa tai laukun liian täyteen pakkaaminen. Liian täysi laukku voi vaurioittaa myös vetoketjua, joten valitse laukku käyttötarkoituksen mukaan – oikeankokoisessa laukussa tavarat kulkevat mukavasti mukana!

 

Bionahka

 

Hoito-ohjeet: BIOkasviparkittu nahka


BIONAHKA on luonnollinen ja ekologinen materiaali, joka patinoituu kauniisti ja jossa näkyvät vuosien mukanaan tuomat elonjäljet ja juonteet. Bionahan kasviparkinta tehdään luonnonmateriaaleista saatavilla tanniineilla sekä biohajoavilla kasviöljyillä. Käsityönä tehtävän värjäyksen lopputuloksena jokaisen laukun pinnan värityksestä tulee yksilöllinen. Nahan pinnassa näkyvät sen juonteet ja syyt eivät ole virheitä, vaan ne kuuluvat nahkaan luontaisesti.

Käytössä ilmestyviä naarmuja ja juonteita voi hieman tasoittaa hieromalla niitä sormenpäillä. Ihosta siirtyvä luonnollinen rasva toimii tasoittimena. Kasviparkitun nahan puhdistamiseen ja hoitamiseen suosittelemme Collonil Gel -puhdistus- ja hoitogeeliä.

Kasvisparkittu nahka on hieman herkempi kosteudelle ja lialle, joten sen voi suojata ennen käyttöönottoa esimerkiksi Collonilin Protect & Care -suihkeella tai Carbon pro -suihkeella. Hoitoon suosittelemme Collonil Gel -tuotetta.
×