Raahe on pikkukaupunki, jossa historia ja nykyaika kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Yksi kesän ehdottomista vierailukohteista Raahessa on Utua showroom-myymälä sekä vieressä sijaitseva, saman yrittäjäperheen perustama Langin Kauppahuone. Tämä tuplakohde tarjoaa kävijöille mahdollisuuden sukeltaa syvälle pohjois-pohjanmaalaiseen kulttuuriin, historiaan, herkkuihin sekä suomalaiseen muotoiluun.

Tässä blogissa esittelemme kesäisen Raahen parhaita puolia ja kerromme, miksi ne ovat käymisen arvoisia.

 

Utuan myymälä sijaitsee Pekkatorin laidalla, aivan Wanhan Raahen sydämessä.
Utuan myymälä sijaitsee Pekkatorin laidalla, aivan Wanhan Raahen sydämessä.

 

Utuan synty ja design

Utua on suomalainen laukkubrändi, joka on tunnettu vastuullisesta ja kestävästä tuotannostaan. Brändin perustaja Piia Vähäsalo huomasi kymmenen vuotta sitten aitonahkaisten laukkujen markkinoilla puutteen värikkäistä ja ajattomista malleista. Näin syntyi Utua, jonka nimi juontaa juurensa Pohjanmaan syyskesän usvaan, juurruttaen brändin syvälle suomalaisen luonnon ja kulttuurin ytimeen.

 

Utua on saanut nimensä pelloille aamuöisin nousevasta usvasta.

Utua on saanut nimensä pelloille aamuöisin nousevasta usvasta.

 

Utuan showroom sijaitsee Raahessa, Pekkatorin laidalla, ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua suomalaiseen muotoiluun ja hankkia ainutlaatuisia laukkuja samalla vierailulla. Utuan värikkäät, aitonahkaiset tuotteet ovat täydellinen lisä jokaisen laatutietoisen laukkufanin kokoelmiin.

Utuan nahkalaukut ovat kauniita katsella. Ne ovat myös käytännöllisiä ja kestäviä, mikä tekee niistä täydellisiä kumppaneita arkeen ja juhlaan. Piia Vähäsalo on onnistunut yhdistämään käytännöllisyyden ja estetiikan tavalla, joka tekee Utuan tuotteista erottuvia ja haluttuja.

Utuan showroomissa vierailukin on elämys itsessään. Näet omin silmin runsaan valikoiman pohjoisen luonnon inspiroimia nahkalaukkuja 1800-luvun kartanomiljöössä. 

Historiallinen Langin Kauppahuone

Langin Kauppahuone sijaitsee Utuan myymälän vieressä, Raahen historiallisessa keskustassa, ja vie vierailijat takaisin 1800-luvun purjelaivojen aikakauteen. Tämä ainutlaatuinen kohde tarjoaa kahvila-, ravintola- ja cateringpalveluja, majoitusta sekä juhla- ja kokoustiloja.

Lisäksi talossa sijaitsee viehättävä vanhanajan Puoti, jonka tuotteet on suurimmalta osin valittu 1800-luvulta peräisin olevan Langin kauppalaivaston rahtikirjan perusteella. Myös lähiseutujen käsityöläisten, eli hantvärkkäreitten tuotteita on saatavilla.

 

Langin Kauppahuone on remontoitu ja kalustettu 1800-luvun tyyliin.
Langin Kauppahuone on remontoitu ja kalustettu 1800-luvun tyyliin.

 

Historiallisen kauppiaskartanon perinteet jatkuvat täällä elävästi, ja vierailijat pääsevät monin tavoin tutustumaan talon ja sen asukkaiden kiehtoviin tarinoihin. Hotellihuoneiden sisustukset on omistettu talossa vaikuttaneille historiallisille henkilöille ja aamiaiskattaus on samanlainen kuin ennen vanhaan kauppias Johan Langin aikoina.

Langin pihapiirikin on aikamatka menneisyyteen. Vierailijat voivat istuskella vanhan ajan tunnelmassa, nauttia kukkivista apiloista, perennoista ja ruusuista, sekä seurata kanatarhan elämää. Täällä tarjotaan lapsille ja aikuisille elämyksiä, joita ei löydy muualta.

 

Kahvilan tunnelma vie sinut aikamatkalle 1800-luvulle.

Kahvilan tunnelma vie sinut aikamatkalle 1800-luvulle.

 

Kulttuuria ja historiaa Raahessa

Utuan myymälä on moniaistinen elämys aidon nahan tuoksua ja toinen toistaan ihanampia laukkuja. Myymälään ajetaankin vierailulle jopa toiselta puolelta Suomea, vaikka ostoksia voi tehdä sujuvasti myös verkkokaupassa. Värien ilotulitus ja aisteja hellivä myymälämiljöö on kokemus, josta saa kivasti energiaa myös kotiin viemiseksi.

Älä jätä kesääsi vaille unohtumattomia uusia kokemuksia – suunnittele vierailusi Raahen Utua showroomiin ja Langin Kauppahuoneelle. Tule kokemaan Raahen ainutlaatuinen tunnelma itse!

 

Utuan vihreä visby olkalaukku

Tervetuloa Raaheen!

 

Lisätietoja Raahen matkailutarjonnasta ja ajankohtaisista tapahtumista näet VisitRaahen sivuilta.

×