Olen joskus miettinyt, miksi värit herättävät ihmisissä niin suuria tunteita. On lempivärejä ja on inhokkeja. Toiset pukeutuvat ja sisustavat räiskyvästi, toiset taas pitäytyvät pelkistetysti musta-valkea- tai nude-linjalla.

Itselleni kaikki värit ovat samanarvoisia. En rakasta jotain ylenpalttisesti enkä myöskään inhoa. Olen graafinen suunnittelija ja tottunut työssäni löytämään toisiinsa sopivat ja sopimattomat värit ja sävyskaalat. Huomaan kyllä metsään menneet valinnat, kuin myös upeat yhdistelmät.

Tunnen paljon ihmisiä, varsinkin luovan alan ammattilaisia, jotka pukeutuvat pelkästään mustaan tai musta-valkoiseen. Sehän on valtavan helppoa ja antaa heti ihmisestä tietynlaisen kuvan. Tiedämme miltä näyttivät esimerkiksi Kirsti Paakkanen tai Steven Jobs. Alansa huippuja, ei kahta puhetta!

Mutta sitten löytyy heitä, joille värit ovat elinehto. Jotka eivät osaa kuvitella musta-valkoista elämää. Gudrun Sjödén, Kiti Kokkonen, Marco Bjurström ja tietysti, Utuan perustaja ja pääsuunnittelija Piia Vähäsalo.

Voimaantuminen ja itsensä ilmaiseminen värien avulla

Utuan laukkujen syvin sielu on löytynyt väreistä jo vuodesta 2014 lähtien. Piian rakkaus rohkeisiin ja elämäniloisiin väreihin sekä aitoihin materiaaleihin on helppo aistia tuotevalikoimastamme.

Itsensä ilmaiseminen ja voimaantuminen värien kautta ovat olleet tärkeässä roolissa hänen omassa elämässään, joten Utuan värikäs mallisto onkin syntynyt halusta tarjota sama mahdollisuus myös muille. 

Utuan Pisara laukku hehkuu daalian punaisessa sävyssä.

Luova suunnittelu ja värikäs muotoilu – kuinka Utua muokkaa muotimaailmaa

Olen varma, että Piian kädenjälki näkyy tulevaisuudessa vielä enemmän katukuvassa. Hän ei suunnittele muotia, vaan selkeyttä ja käytännöllisyyttä. Kun nämä ajattomat lainalaisuudet yhdistetään villiin väripalettiin, on yhdistelmä jotain, joka säväyttää ja ihastuttaa.

Näin kävi minullekin, kun pääsin uppoutumaan Utuan maailmaan. Eläköön värit, nyt ja aina!

-Merja-

Kirjoittajalle on tehty värianalyysi. Tulos: ”vastakohtainen keisarillinen talvi”. Eikö kuulostakin mahetsulta!

×