Äitienpäivä on juhlapäivä, joka on omistettu äitien ja äitiyden kunniaksi. Tämä toukokuun toinen sunnuntai tarjoaa vuosittain ainutlaatuisen tilaisuuden osoittaa kiitollisuutta ja arvostusta kaikille äideille. Historiansa aikana äitienpäivä on kokenut monia muutoksia ja kehittynyt paikallisista perinteistä maailmanlaajuiseksi ilmiöksi.

Tässä blogissa palaamme äitienpäivän juurille, mietimme sen merkitystä ja tarjoamme ideoita, miten voit ilahduttaa äitiäsi tänä erityisenä päivänä.

 

Utuan Tasku-olkalaukku on kestosuosikki, myös äitien keskuudessa.

Utuan Tasku-olkalaukku on kestosuosikki, myös äitien keskuudessa.

 

Äitienpäivän historia ja sen juuret

Äitienpäivän vietto juontaa juurensa antiikin Kreikan ja Rooman aikoihin, mutta nykymuotoinen äitienpäivä sai alkunsa Yhdysvalloissa 1900-luvun alussa. Anna Jarvis, yhdysvaltalainen aktivisti, lanseerasi päivän äitinsä muiston kunniaksi. Hän näki äitienpäivän tilaisuutena korostaa äitien tekemää uhrautuvaa työtä perheidensä eteen.

Suomessa äitienpäivää alettiin virallisesti viettää vuonna 1918, ja siitä lähtien se on ollut osa meidänkin kulttuuriamme.

Kokemuksia ja tunteita

Äideille äitienpäivä on usein täynnä tunnetta. Monille se on päivä, jolloin heidän panoksensa ja rakkautensa tunnustetaan näkyvästi. Psykologit toteavat, että äitien arvostaminen ja huomioiminen vahvistaa äiti-lapsi -suhteen sidettä ja on merkittävä tekijä äidin hyvinvoinnille. Äitien muistaminen heidän erityispäivänään tuo heille iloa monin tavoin.

Me Utualla ajattelemme myös niin, että äidit ovat juuri heitä, jotka kasvattavat lapsensa vastuullisuuteen ja ovat esimerkkeinä asioissa, jotka ovat meillekin tärkeitä.

 

Utuan vihreä Visby-olkalaukun ajaton design on muodissa aina.

Utuan vihreä Visby-olkalaukun ajaton design on muodissa aina.

 

Äitienpäivälahjan merkitys

Lahjan valinta äitienpäiväksi on sydämellinen ele, joka ilahduttaa ja yllättää. Itsetehdyt lahjat, kuten piirustukset, käsityöt tai leivonnaiset, ovat perinteisesti olleet lapsilta äideille annettuja lahjoja. Ne viestivät rakkautta ja vaivannäköä.

Aikuisiällä lahjan valinta perustuu usein esimerkiksi äidin omiin toiveisiin – vinkkinä nyt vaikkapa Utuan nahkalaukku, joka vastaa äidin tyyliä ja tarpeita, ollen näin sekä käytännöllinen että samalla henkilökohtainen. 

Tärkeintä on ajatus

Äitienpäivä on tilaisuus näyttää äideille, kuinka paljon heitä arvostetaan. Olipa valintasi sitten itsetehty lahja tai huolella valittu tuote, tärkeintä on sen symboloima rakkaus ja kiitollisuus. 

Utuan aitonahkainen laukku on lahja, joka muistuttaa äitiä joka päivä sinusta, lahjan antajasta. Ota tänä keväänä hetki aikaa miettiäksesi, minkälainen äitienpäivälahja tekisi tästä päivästä äidillesi erityisen muistorikkaan.

P.S. Hyviä lahjaideoita ovat vaikkapa nahkainen olkalaukku tai käsilaukku, reppu sekä tietenkin lahjakortti. Anna silloin äidin tehdä itse päätös, niin se on varmasti hänelle mieluinen malli ja värikin osuu oikeaan.

×