Nuoret ovat nykypäivänä tiedostavia ja kulutustottumuksissaan paljon aikuisia edellä. He kantavat huolta tulevaisuudesta, koska heillä on vielä paljon elämää edessään tällä ainutkertaisella maapallollamme.

Me jo pitempään eläneet olemme ehtineet nähdä ajan niukkuudesta runsauteen, eikä suurimmalla osalla ole luonnonvarojen säästäminen ollut mielen päällä kuin vasta ihan viime aikoina.

Omatuntomme kolkuttaa. Millaisen maailman olemme jättämässä jälkeemme? Olemme heräämässä, mutta onko jo myöhäistä?

Onneksi tulevat sukupolvet antavat äänensä kuulua ja ravistelevat meitä. Tulevaisuus on heidän ja he tekevät nyt niitä valintoja, joita meidän olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten.

 

Tyttö selin laukku olallaan hiekkadyyneillä.

Kuvan laukku: Pisara

Kestävää ja ajatonta

Kierrätys, Pre-loved-tuotteet ja vintage ovat nuorten tätä päivää. Näitä tuotteita yhdistää laatu ja ajattomuus. Ne on aikanaan valmistettu kestämään. Meidän jo vuosikymmeniä sitten hylätyt, mutta varastojen kätköihin säästetyt asut ja tavarat ovat nyt heidän suosimia.

Aito nahka laatuna on ylivoimainen. Kauniisti käytettynä ja hyvin hoidettuna se kestää vuosikaudet, jopa kymmenet. Saattavat vieläpä periytyä äidiltä tai isältä jälkikasvulle.

 

Nainen ojentaa laukkua kohti katsojaa.

Kuvan laukku: Gaia

Arvosta nuoren toiveita

Kun olet antamassa lahjaa nuorelle, kunnioita hänen arvomaailmaansa. Älä sorru pikamuotiin, älä tuhlaa turhuuksiin, älä suosi luontoa hyväksikäyttäviä tahoja, vaan ajattele tätä hetkeä pitemmälle.

Valitse tuotteita ja yrityksiä, joiden tuotantoketjut ovat läpinäkyviä. Joilla on aito halu ja tahto tuottaa mahdollisimman vastuullisia hyödykkeitä.

Tämä on myös Utuan perusajatus. Laukkumme tehdään kestämään aikaa. Ne eivät ole hetken trendiä, vaan jo syntyessään klassikoita.

Meille on tärkeää, että tuotteemme kestävät aikaa ja ovat käyttäjilleen rakkaita. Olemme aina iloisia kun näemme laukkumme löytävän oikean omistajansa, varsinkin nuoren.

 

Tyttö niityllä laukku olallaan.

Kuvan laukku: Audrey

 Jos haluat ilahduttaa nuorta Utuan laukulla, on meillä antaa kokemuksemme perusteella suosituksia:

×