Utuan laukut matkaavat maailmalle

Ensi vuonna 10 vuotta täyttävä raahelainen laukkubrändi on ottanut aimo harppauksen kohti kansainvälistymistä.

Piia Vähäsalon vuonna 2014 perustama Utua on jo vuosia kuulunut Suomen kolmen suurimman nahkalaukkubrändin joukkoon ja se on tunnettu värikkäistä nahkalaukuistaan ja ylivoimaisesta hinta-laatusuhteestaan. Nyt yritys on lanseerannut englanninkielisen verkkokaupan, jonka kautta palvellaan jatkossa kansainvälistä asiakaskuntaa ja tehdään brändiä tunnetuksi myös maamme rajojen ulkopuolella.

– Kohdemarkkinaksi on valittu tietyt alueet, joista on jo saatu positiivisia signaaleja, pääsuunnittelija Vähäsalo toteaa.

Brändi on jo tullut tutuksi suurelle joukolle suomalaisia sekä kansainvälisille matkailijoille. Tuotteita on myyty omissa myymälöissä Helsingin Aleksanterinkadulla, Raahessa, omassa verkkokaupassa sekä Sievi Shopin myymälöissä ja verkkokaupassa. Korona muutti myyntikanavia ja uuden strategian myötä sekä Kasvu Openin rohkaisemana ollaan tätä kansainvälistä tasoa olevaa kuluttajabrändiä nyt viemässä ulkomaille.

 

Värikkyys myyntivalttina

Utuan laukut ovat kokonaan käsityötä, eikä niitä valmisteta suuria määriä. Toiminnallisuus, monipuoliset mallistot sekä laaja värivalikoima erottaa laukut kilpailijoista. Laukkujen laatu on verrannollinen luksusbrändeihin.

– Olemme huomanneet, että jatkuvasti Euroopassa nousussa oleva vastuullinen ostaminen suosii Utuan ja hitaan kuluttamisen ideologiaa, Piia Vähäsalo kertoo. Utuan muotoilu on pelkistetyn skandinaavista. Tuotteet ovat ajattomia ja klassisia, eivät pikamuotia.

 

Vastuullisuus kautta linjan

Jo laukkujen suunnitteluvaiheessa huomioidaan materiaalitehokkuus, käyttöiän optimointi ja tuotteiden korjattavuus. Näin laukkuvalikoiman tuotanto kuormittaa mahdollisimman vähän ympäristöä.

Kaikki Utuan tuotteet valmistetaan EU:n sisäpuolella. Sillä varmistetaan kunnolliset tuotanto-olosuhteet ja se, että tuotteita valmistavat henkilöt saavat työstään asianmukaisen korvauksen.

Nahkatuotteet valmistetaan ruoantuotannon ylijäämämateriaaleista. Vuodat tulevat pääosin Pohjoismaista ja ne käsitellään Italiassa laukkunahaksi tehtaalla, jolla on Leather Working Groupin myöntämä kultamitaliluokitus.

Laukut ommellaan pienessä kreikkalaisessa perheomisteisessa ateljeessa, jonka työntekijät utualaiset tuntevat läheisesti.

Yhteistyökumppaneiden valinnassa ehdottomina kriteereinä ovat olleet laadun lisäksi ekologiset ja eettiset arvot.

Aitojen nahkalaukkujen, vöiden ja lompakoiden lisäksi Utua tarjoaa mulesing-vapaita merinovillatuotteita sekä mohair-pipoja ja -huiveja, jotka ovat täysin kotimaista, pohjanmaalaista lähituotantoa.

www.utuabags.com

Lisätiedot:
Piia Vähäsalo, 044 597 9693
piia.vahasalo@utua.fi

 

Kiharatukkainen nainen istuu laukku sylissään antiikkisohvalla.

 

 

 

Kuvan laukku: Minerva Exclusive kasviparkittu käsilaukku, suunnittelija Piia Vähäsalo
Kuvaaja: Jaana Koskipaasi
Malli: Iiris Piuva

×