Oletko huomannut, miten laukutkin vaihtuvat vuodenkierron mukana? Me täällä Utualla elämme nahantuoksussa ja luonnollisesti mietimme monenlaista laukkuihin liittyvää.

Kuten esimerkiksi, että keväisin ja kesäisin on värikkyyttä ja keveyttä olalla, syksyisin ja talvisin pitää taas varustautua eri sääolosuhteisiin ja tarvitaan tilavampia laukkuja.

Myös myymälämme ilme vaihtuu sesongeittain. Talvisin tummempaa, kesäisin vaaleampaa.

Nahkalaukun talvi

Pakkasta –15 astetta, tuntuu kuin –30... tuttua meille täällä tuulisella Pohjois-Pohjanmaan rannikkoseudulla. Raahessa on tilastojen mukaan keskimäärin neljä täysin tyventä päivää vuodessa. Eli täällä tuulee lähes aina.

Töihin, harrastuksiin tai kyläilemään lähtiessä on otettava mukaan varmuuden vuoksi villasukat, kynsikkäät ja ehkä jopa villatakki, jos vaikka sattuu olemaan vilpoisampi interiööri. Ne pakataan isompaan olkalaukkuun tai shopperiin.

Talvisin laukulta vaaditaan paljon. Aitonahkainen laukku kestää pakkaset ja viimat, lumisateet ja -myrskyt. Antaa tuiskuta, pyryttää ja tuulla! Ei haittaa.

Keinonahka ei tyypillisesti ole paukkupakkasten materiaali. Jäätyessään se kovettuu koppuraksi ja pahimmassa tapauksessa halkeilee. Väripintakin saattaa rapista pois.

Aito nahka ei ole moksiskaan. Kasviparkittu nahka vähän jäykistyy, mutta lämmössä palautuu entiselleen.

 

Utuan kasviparkittu nahka on upea varsinkin vihreänä.Kuvan laukku: Kasviparkittu Minerva.

Olkalaukun kevät

Anna tuulen puhdistaa
Nostaa helmoja
Heittää hiukset sekaisin
Kevätmyrskyn kastella...
laulaa Tehosekoitin.

Kaamoksen jäädessä taakse kevenee niin vaatetus, kuin mukana kuljetettava "varmuuden vuoksi" -varustus. Päällystakit ohenevat, villasukat jäävät piirongin laatikkoon. Auringon pilkahdukset sulattavat kohmeiset ajatukset kohti päivänpaistetta.

Silloin otetaan esiin kepeämmät ja värikkäämmät laukut. Mieli piristyy huomatessaan, että vähemmälläkin varustemäärällä pärjää. 

Olkalaukkuun mahtuu kaikki tarvittava. Ne ovat yleensä keskikokoisia ja tilaa on puhelimen ja lompakon lisäksi juuri sopivasti.

 

Utuan bionahka laukut ovat tyylikäs ja vastuullinen valintaKuvan laukku: Kasviparkittu Visby.


Kesäiset pikkulaukut

Kesä on juhlien aikaa. Ja jos ei ole juhlaa tiedossa, riittää aiheeksi vaikka lemmikin synttärit. Tai tilipäivä. Juhlavaan pukeutumiseen kuuluu aina pikkulaukku, se on piste kokonaisuuden päällä.

Koska puhelimet ja avaimet ovat mukanamme aina, pitää niillekin olla jokin kantoväline. Pikkulaukku on tarkoitettu juuri siihen.

Jos olet värikäs persoona, on onni, että meillä on värivalikoimaa. Keltakukkaista mekkoa ei kannata synkistää mustalla juhlalaukulla. Kuulemme monesti, miten värikkäät laukkumme saavat ihastuneita kommentteja rohkeilta pukeutujilta.

 

Utuan Lysti pikkulaukku on ihana viinin punaisenaKuvan laukku: Martionahkainen suosikkilaukkumme Lysti.

Työlaukun syksy

Lomien jälkeen riennämme takaisin töihin intopinkeenä. Eikö? Ainakin levänneinä. Eikö sitäkään? No ainakin työkoneen salasanat unohtaneena? Jess! Se on merkki siitä, että loma on ollut onnistunut.

Syksymme täällä Suomessa ovat vaihtelevia. Joskus ne ovat kuivia, kuulaita ja kauniita. Toisinaan sataa viikkokausia enemmän tai vähemmän. Näihin olosuhteisiin tarvitaan järeitä aseita.

Työlaukun pitää olla oikean kokoinen, tarkoituksenmukainen sekä laadukas. Sen pitää kestää painavaa läppäriä, mahdollisesti mappeja, vihkoja, kalenteria, useita puhelimia... nyt näin äkkipäätä mietittynä. Älä huoli, kyllä löytyy!

Reilut käsilaukut tai muhkeat shopperit kantavat kamelin tavoin tarvittavat työvälineet kotoa töihin ja takaisin. Laukkujen suut ovat suljettavia, ettei sisään sada tai pyrytä.

 Utuan nahkainen käsilaukku on myös toimiva työlaukku.

Kuvan laukku: Nappanahkainen Athene.

Missiomme

Suomi on äärimmäisyyksien maa. Lämpötilanvaihtelut ovat useita kymmeniä asteita kesän ja talven välillä. Olemme sitkeää ja sisukasta kansaa. Vaellamme elämäämme tuulessa ja tuiskussa, sateessa ja helteessä valittamatta. Tai no, yritämme ainakin.

Utuan missio on tuoda laukuilla, niiden väreillä, muotoilulla ja yksityiskohdilla iloa käyttäjiensä elämään ja antaa mahdollisuuden ilmaista itseään, omaa tyyliään ja arvostuksiaan.

Kanssamme vaellat värikkäämmin!

– Terveisin utualaiset –

×