Utuan aitonahkainen laukku on pitkäikäinen. Jotta se kestäisi ajan hammasta, on suunnittelussa otettava huomioon monta asiaa.

Laukkuja tarvitaan erilaisiin tarpeisiin, joten niitä täytyy olla erikokoisia, -muotoisia, -värisiä ja -tyylisiä. Syvennymme tässä blogissa Utua-laukun suunnitteluun sekä käyttökokemukseen. Käymme läpi laukkujamme kokojärjestyksessä.

Pikkulaukku

Pikkulaukut ovat tarpeen silloin, kun

  • tavaraa tarvitaan mukaan vain vähän
  • kooltaan pienempi laukku sopii paremmin asukokonaisuuteen
  • sen pitää mahtua isomman laukun sisälle

Pikkulaukuissa saattaa olla useampia taskuja tai osioita, vetoketjulla sekä ilman. Ne ovat näppäriä, kun haluaa erottaa esimerkiksi puhelimen ja lompakon eri taskuihin.

Työmatkalaisella on tarpeen olla isohko laukku, mutta kun käy lounaalla tai asioimassa kesken päivää, on silloin kätevä ottaa olalle pienempi pussukka, joka on mahtunut isompaan laukkuun.

 

Utuan Lysti on näppärä pikkulaukku.

 

Juhlalaukut ovat myös pienehköjä. Niihin on saatettu lisätä yksityiskohtia, kuten ketjuja, solkia, kovituksia tai vaikkapa useampia olkahihnoja. Näin niitä voi käyttää joko käsilaukkuna tai olkalaukkuna.

Värikkyys on Utuan DNA:ssa. Laukku voi siis olla muunkin värinen kuin musta tai ruskea. Sloganimme on: Värikkäitä laukkuja rohkeille ihmisille.

Olkalaukku

Olkalaukkua kuljetetaan nimensä mukaisesti yleensä olalla. Parissa mallissamme on tosin mahdollisuus lyhentää olkahihna käsilaukun mittaan näppärällä kikalla.

Koot vaihtelevat melko lailla. Pääasiassa ne ovat kuitenkin keskikokoisia.

Olkalaukkujen kätevyys on nimenomaan siinä, että kun tarvitsee kahta kättä, esim. ostoksilla, voi tämän heittää crossbody-tyyppisesti olan yli. Talvisin, kun on liukas toppatakki päällä, tahtoo hihna valua ja sitä saa olla kohentamassa vähän väliä, tällöin pitkä olkahihna on tarpeen.

 

Utuan olkalaukku on kätevä.

 

Jotkin olkalaukut ovat varsinaisia tilaihmeitä. Vaikka ulkopuoli ei valtavan suurelta näyttäisi, ovat sisätilat kätevät ja kätkevät monia taskuja.

 

Utuan Borås on tilaihme.

 

Käsilaukku

Käsilaukku-nimitys annetaan niille laukuille, joita pääsääntöisesti kuljetetaan kädessä tai kyynärtaipeessa. Utuan käsilaukuissa tulee joskus mukana myös pitempi olkahihna, jotta käyttö monipuolistuisi. Jos olkahihna ei kuulu laukun perusvarustukseen, voi sellaisen ostaa erikseen.

Suurin osa käsilaukuistamme on reilun kokoisia. Ne käyvät hyvin työlaukuksi ja siksipä koko tulee usein valittua läppärin koon mukaan. Ajatellaan myös, että mukaan pitää mahtua evästä, vesipulloa, kalenteria, hygieniatarvikkeita ym.

Jakaja jakaa mielipiteitä. Toiset tykkäävät, että laukussa on hyvä olla keskijakaja, jolloin sisällön organisointi ja tavaroiden löytäminen on helpompaa. Toiset taas ovat avoimen laukun kannattajia. Tällöin laukkuun on helpompi saada mahtumaan isompia tavaramääriä.

Jakajia löytyy mm. Roihusta, Aurorasta, Borealiksesta ja Grännasta.

Ilman jakajaa ovat esim. Artemis, Athene, Lund ja Minerva. Athenesta pitää muistin aikana mainita, että se mahtuu mitoiltaan täsmällisesti lentokoneen istuimen alle, eli lyhyen päiväreissun pärjää pelkästään tällä laukulla.

 

Utuan kasviparkittu Roskilde on upea.

 

Mutta taskujen määrästä ollaan yleensä sitä mieltä, että mitä enemmän, sen parempi, more is more! Utuan käsilaukuissa on keskimäärin kolme vetoketjullista taskua, joista ainakin yksi ulkopuolella, joko laukun etu- tai takapuolella. Lisäksi on avotaskuja, nekin joko ulko- tai sisäpuolella.

Shopperit

Näistä isohkoista shoppereista voisi käyttää kansanomaisempaa kassi-nimitystä. Nämä ovat oivia työlaukkuja isommankin läppärin kuljettamiseen kuin myös pieninä kauppalaukkuina. Maitolitra, leipä ja voi mahtuvat hyvin vielä muiden tavaroiden sekaan.

 

Utuan shopperit ovat tyylikkäitä.

 

Mistään perinteisestä ostoslaukusta ei kuitenkaan ole kyse, vaan shopper-laukkumme ovat tyylikkäitä ja ajattomia. Työlaukkuna siis mainio, mutta myös erinomainen monitoimilaukku.

Matkustus

Utuan kädenojennus paljon matkustaville on Weekender-viikonloppulaukku.

Weekenderiä on kehuttu asiakkaitten taholta yllättävän kevyeksi, koska siitä on riisuttu kaikki ylimääräinen "hilipetööri" pois. Se ei ole kovitettu, joten se painuu tyhjänä kasaan ja on siten helppo säilyttää. Värivalikoima on myös todella runsas.

 

Utuan Weekender on upea liilanvärisenä.

 

Laukussa on lyhyiden kantokahvojen lisäksi tukeva, irrotettava olkahihna. Olkahihnan sisäpuoli on tekstiilivuorattu ja sitä voi säätää portaattomasti. Ulkopuolella on vetoketjullinen reilu tasku, johon mahtuu vaikka passi ja puhelimen laturi.

Weekender kuuluu unisex-mallistoomme. Se on myös kooltaan juuri oikea, sillä se mahtuu esimerkiksi Finnairin ns. ison matkatavaran mittoihin ja voidaan siis ottaa mukaan matkustamoon.

Reppu

Ainakin yksi reppu olisi hyvä jokaisella olla. Varsinkin reissuissa kun kävellään paljon, väsyvät olkapäät ja selkä, jos laukku on tuntikausia olalla.

 

Utuan Street-reppu on kätevä.

 

Reppu jakaa painon tasaisesti eikä väsytä selkää kuten olkalaukku. Utualta löytyy kaksi reppumallia, kasviparkittu Iso-Kraaseli ja martioitu Street-cityreppu, jonka saa yhdellä käden vedolla muunnettua olkalaukuksi.

Ajaton design

Sanotaan, että pyörää on hankala keksiä uudelleen. Laukku on vuosituhansia vanha keksintö, mutta silti siihenkin on mahdollista tehdä tuotekehitystä.

Aito nahka laatuna mahdollistaa erilaisia tyylisuuntia. Nahkalaukku on upea pelkistettynä, kuin myös ryyditettynä pienillä tai isoilla oivalluksilla.

Käytämme laukuissamme useaa nahkalaatua: martioitua nahkaa, nappaa, nupukkia sekä kasviparkittua nahkaa (bionahka). Käy lukaisemassa lisää nahkalaaduistamme sekä niiden hoidosta.

Utuan suomalainen design on ajatonta, iätöntä ja se kestää kriittisenkin tarkastelun.

Käy tutustumassa tuotteisiimme verkkokaupassamme.

Design from Finland -logo

×