Utuan laukkuja ja niiden toiminnallisuutta kehitetään vuosien mittaan jatkuvasti. Tulee isoja ja pieniä fiilauksia yksittäisiin malleihin ja kokonaisiin mallistoihinkin.

Jospa aloitetaan isoista ja jatketaan pienempiin hifistelyihin...

Laukkujen vetoketjut

Vetoketjuilla on yllättävän iso osa nahkalaukun käyttömukavuudessa. Utualla lähes kaikki laukut ovat vetoketjulla suljettavia, koska Suomen sääolot sen vaativat. Sade ja räntä ei saa sataa sisään.

Lisäksi useissa malleissa vetoketjunpää on pitkä. Sillä mahdollistetaan laukun suuaukon avaaminen suuremmalle kuin mitä se lyhyemmällä vetoketjulla onnistuisi. Joissakin laukkumalleissa se tuo erityisen paljon käytettävyyttä ja koko laukun sisällön näkee vain yhdellä silmäyksellä.

 

Utuan laukuissa on pitkät vetoketjut helpottamaan laukun käyttöä.

Vihreän Minervan pitkä vetoketjunpää. Sen saa piiloon laukun sisään.

Toinen asia, mitä pitkä vetoketju helpottaa, on laukun avaaminen ja sulkeminen. Sulkiessa laukkua voi vetoketjun päässä olevasta nahkalätkästä ottaa tukevan otteen, jolloin vetoketjun saa hyvin suoraksi ja kelkka liukuu vaivatta. On hyvä samalla napata tukevasti kiinni myös itse laukusta, tai asettaa laukku alustalle sulkemisen ajaksi. Näin ketju pysyy ehjänä ja kunnossa.

Mikäli laukkua roikuttaa pelkästään ketjun päästä sitä sulkiessa, on vaarana, että ketju ennen pitkää vioittuu. Mitä painavammaksi laukku on pakattu, sitä tärkeämpää on tämän huomioiminen.

Laukun tulisi aina olla käyttötarkoitukseen sopiva: pieni laukku pieneen tarpeeseen ja iso isompaan. Näin ei tule houkutusta ahtaa pieni laukku ääriään myöten täyteen ja venyttää sekä nahkaa että vetoketjua.

Toiminto on verrattavissa liian pienen takin pukemiseen. Jos takin koko ei ole oikea, kohdistuu vetoketjuun kova veto ja saattaa olla, että jossain kohtaa hammastukset tai ketjun kelkka antavat periksi. Tai ketjun kangasosa. Hyvällä ja huolellisella käytöllä näiltä ongelmilta välttyy.

Avainhihna ja D-lenkki

Kookkaan laukun ollessa kyseessä, hukkuvat avaimet helposti sen uumeniin. Osassa laukkujamme on suuaukon yläosassa D-lenkki, johon on hyvä napsauttaa oma avainnippu heilumaan, joko laukun ulko- tai sisäpuolelle.


Utuan joissakin malleissa on kätevä avainnauha sisällä.
Athene käsilaukussa on mukana kätevä avainhihna jo valmiiksi.

Joissakin laukuissamme valmiiksi mukana oleva avainhihna auttaa avainten etsimisessä laukusta. Napsauta avaimesi hihnaan ja voit ylettää jopa avaamaan lukot ilman, että irrotat avaimia laukustasi.

Meillä on avainnauhoja ja/tai D-lenkkejä muutamissa laukkumalleissamme: 

Nahkaiset olkahihnat

Laukkujemme toiminnallisuutta monipuolistaa myös eripituiset olkahihnat. Muutamissa laukuissa tuleekin mukana niin lyhyt kuin pitkä hihna.

Utuan Aurora olkalaukussa on kaksi eripituista olkahihnaa. Aurora olkalaukussa on sekä pitkä että lyhyt hihna. Molemmat ovat irrotettavia.

Kun haluat kantaa laukkuasi kädessä tai kyynärvarressa, on lyhyt hihna paras. Kun taas tarvitset molempia käsiä vapaaksi, on pitkä olkahihna toimivampi. Sen voit heittää cross-body-tyyppisesti pään yli ja näin olkalaukku pysyy mukana rivakammassakin menossa.

Jos laukussasi on vain yksi hihna, löytyy meiltä irto-olkahihnoja erikseen ostettavaksi.
Utuan lisävaruste nahkainen olkahihna
Olkahihna on kätevä lisävaruste myös käsilaukkuun.


Koristeet

Utuan laukut ovat tunnettuja selkeydestään ja klassisuudesta. Skandinaavinen, tyylikäs muotoilu on laukuillemme ominaista. Mutta silti joskus on suunnittelija Piialla ollut rempseämpi päivä ja hän on lisännyt johonkin tiettyyn laukkuun vähän ekstraa.

Esimerkiksi suositussa Espoo-pikkulaukussa on vetoketjunvetimenä toimiva hauska hapsukoriste. Se tuo pikkulaukkuun ilmettä ja tekee ketjun käytöstä helppoa.

Utuan aitonahkaisessa Espoo olkalaukussa on kiva tupsu
Suositun Espoo-pikkulaukun koristeena on hauska tupsu.

Hera-käsilaukussa on koristeeksi laitettu kaunis Utua-koru. Se kuvastaa Utuan logossa kiemurtelevaa usvaa. Se on irrotettava, joten sitä voi käyttää muissakin yhteyksissä, vaikka koruna.
Hera-käsilaukussa on mukana kaunis Utuan logo-koru.
Hera-käsilaukun mukana tulee kaunis hopeansävyinen Utuan logo-koru.

Huomaatko, laukku ei ole vain laukku. Se viestii kantajastaan monia eri asioita. Se, millaisen laukun valitset, kertoo luonteestasi, tyylistäsi ja ennen kaikkea vastuullisuusvalinnoistasi.

Kotimainen suunnittelu, markkinointi ja myynti työllistävät täällä Pohjois-Pohjanmaalla, nahanvalmistus italialaisessa tehtaassa ja ompelutyö kreikkalaisessa ateljeessa. Yhdessä me teemme Utuaa.

×