Vuodenvaihde on monille pienimuotoisen tilinteon aikaa. Niin yrityksille kuin ihmisille henkilökohtaisesti. Aloimme täällä Utualla myös muistella mennyttä vuotta ja aluksi tuntui, että löytyyköhän mitään mainitsemisen arvoista kalenterimerkinnöistämme... ja löytyihän sieltä.

Alkuvuodesta jatkoimme tilojemme remontointia, joita kunnostettiin pieteetillä vanhan, vuonna 1811 rakennetun talon hengessä. Saimme muun muassa siirrettyä varastomme Sievistä tänne Raaheen, josta pakettimme nykyään matkaavat maailmalle.

Verkkokauppa-alustamme vaihdettiin MyCashFlowsta Shopifyhyn, mikä ei ihan pieni homma ollutkaan. Monta vaihetta piti kiepsauttaa ennen kuin kauppa oli jälleen pystyssä. Ne, jotka ovat saman tehneet jossain vaiheessa, tietävät kyllä!

Julkaisimme myös poikkeuksellisen monta laukkumallistoa ja iloksemme varsinkin kasviparkittu nahka sai suuren suosion ja vakiinnutti paikkansa napan, nupukin ja martioidun nahan joukossa. Panostimme lisäksi erityisesti business-laukkujen suunnitteluun ja saimmekin runsaasti kiitosta niiden käyttäjiltä.

Elokuun alussa henkilöstömme kasvoi yhdellä uudella työntekijällä viiteen. Saimme joukkoomme pitkään mainostoimistoyrittäjänä toimineen Merjan, joka toi mukanaan oman osaamisensa graafisen suunnittelun ja sisällöntuotannon saralta.

Syyskuussa veimme laukkujamme esille Tampereelle Mielaan. Miela on suomalaisen designin ja kestävän kulutuksen myymälä. Valikoimasta löytyy noin 100 suomalaista brändiä ja sen tarkoituksena on tuoda suomalaiset tuotteet paremmin asiakkaiden ulottuville. Näin laukkujamme pääsivät tunnustelemaan ja hankkimaan myös Tampereella asioivat.

Marraskuussa avasimme ikkunan maailmaan kun kansainvälinen verkkokauppamme utuabags.com näki päivänvalon. Näin tavoitamme laukkufaneja myös maamme rajojen ulkopuolelta. Skandinaavinen, klassinen muotoilu ja EU:n sisällä tapahtuva valmistus kiinnostaa muuallakin, kuin vain täällä pohjolassa.

Tuleva vuosi

Täytämme tänä vuonna 10 vuotta! Ja tätä merkkipaalua juhlimme syksymmällä, perustamisen oikeassa ajankohdassa. Maltathan odottaa...

Sitä ennen aiomme edelleen jatkaa vastuullisuuden soihdunkantajana ja toteuttaa tätä monella tapaa.

Yhtenä esimerkkinä voisimme mainita tukemme nuorisolle. Tarjoamme vuosittain työssäoppimis- ja harjoittelupaikkoja lukuisille opiskelijoille, jotta he pääsisivät osallistumaan pienen yrityksen toimintaan sekä tuomaan omalta osaltaan tuoreita näkemyksiään meille. Hyöty on näin molemminpuolista.

Ajatuksemme ovat myös jo tulevassa kesässä. Tämä Wanhan Raahen, Pekkatorin, Langin Kauppahuoneen ja Utuan ympäristö on merkittävä käyntikohde turisteille. Odotamme jälleen kuulevamme ovikellon kilinää, ulkomaankielistä puheensorinaa, haikeita huokauksia ja kauniin merenrantakaupunkimme ihastelua ihmisten vieraillessa täällä.

Ja sinä, joka tätä nyt luet: Jos et ole vielä päässyt käymään Raahessa, niin otapa ensitilassa asiaksi.

Toivotamme sinut sydämellisesti tervetulleeksi hurmaavaan historialliseen kaupunkiimme ja Utuan nahantuoksuiseen tunnelmaan!

 

×