Meiltä kysytään usein, mitä nimi Utua tarkoittaa ja mistä se tulee. 
Yleensä ensireaktio nimeen on uteliaan hyväksyvä ja toisinaan se mielletään jopa Japanin suuntaan viittaavaksi. Nimen tausta juontaa kuitenkin juurensa puhtaasti suomalaiseen luontoon.  

           

 

Kun Piia, tuotemerkin perustaja, vuonna 2013 pohti minkälaisilla arvoilla ja mihin suuntaan hän haluaa lähteä tuotemerkkiä kehittämään, itsestään selvää oli, että toimintaa täytyy ohjata luontoa kunnioittavasti. Ylipäätään Piia halusi tuoda tuotemerkin arvoiksi samoja arvoja, jotka koki omassa elämässään tärkeäksi. Hän  ajatteli, että nimen ja logon täytyisi heijastella arvopohjaa. Niinpä eri nimivaihtoehtoja miettiessä ja samalla ikkunasta ulos katsellessa, ajatukset pysähtyivät kauniiseen luonnonnäytelmään, utuiseen peltomaisemaan.

Tätä näkymää ihaillessa syntyi ajatus nimestä Utua. Utua on nimenä lyhyt ja ytimekäs ja se taipuu niin suomalaisen kun kansainvälisenkin asiakkaan suussa. Logon symboliksi piirrettiin ilmassa leijailevaa utua, juurikin sieltä pohjalaisesta peltomaisemasta. Se symboloi puhdasta ja hyvinvoivaa luontoa, jota haluamme toiminnassamme kunnioittaa. 

Utuan logo symboloi puhdasta ja hyvinvoivaa luontoa.

×