Sen varmaan jo tiesitkin, että Utua on suomalainen tuotemerkki ja yritys. Mutta joko tiedät mistä meidät löytää fyysisesti? 

Utuan myymälän ja suunnittelustudion löytääkseen täytyy matkata Pohjois-Pohjanmaalle, noin 70 km Oulun eteläpuolelle. Löydät meidät täältä Raahen vanhankaupungin ytimestä, aivan Pekkatorin laidalta. Idyllinen ja tunnelmallinen vanhakaupunki on suurelta osin asutuskäytössä, mutta Pekkatorin lähistölle on viime vuosien aikana ilmaantunut mukavasti uutta elämää ja toimintaa.

 Utuan myymälän seinustaa koristaa metallinen kyltti

Myymälän tilat toimineet kauppiaskäytössä jo 1800-luvulla

Moni asiakkaista ilahtuu astuessaan sisään myymälään. Vanhaan, vuonna 1812-rakennettuun siniseen puutaloon on remontoitu Utuan väriloistoa hehkuva myymälä. Rappusia ylöspäin kiivetessä kuulee usein myös nuuhkaisuja ja haltioituneita huokailuja, sillä myymälässä tuoksuu oikeasti aito nahka. Vanha, hirsirunkoinen talo huokuu menneitä aikoja ja tarjoaa tunnelmalliset puitteet toiminnalle. Aikoinaan talon rakennuttaja Johan Lang piti omaa työhuonettaan nykyisen myymälätilan paikalla ja kävi kauppaa maailman merien toiselle puolen.

           

Oivallinen pysähdyspaikka pidemmällä ajomatkalla

Jos olet matkalla pohjoisesta etelään tai etelästä pohjoiseen, osuu Raahe sopivasti matkan varrelle. Pekkatorin laidalla sijaitseva käyntikohdekokonaisuus on loistava valinta pysähdyspaikaksi. Utuan viereisessä rakennuksessa toimii Langin Kauppahuoneen kahvila-ravintola ja putiikkihotelli. Samalla pysähdyksellä pääset siis vierailemaan Utuan myymälässä ja nauttimaan kahvit tai lounaan, jonka avulla jaksaa matkaa jatkaa. Jos ajomatkaa on pitkästi, voit myös varata huoneen ja majoittua mukavasti Kauppahuoneen tunnelmallisissa huoneissa, joista jokainen on sisustettu uniikilla tavalla pihapiirissä joskus eläneen henkilön mukaan. 

Kesäaikoina ja joulun alla myymälämme on avoinna laajennetuilla aukioloajoilla, kevät- ja syksyaikaan hieman suppeammilla. Voit ennen matkaasi tarkistaa ajankohtaiset aukiolotiedot Facebookista tai Googlesta ja ajoittaa ohikulun juuri sopivasti. Olet aina lämpimästi tervetullut aistimaan ja ihastelemaan Utuan väriloistoa! 

×