Syyskuun puolivälissä Utuan väki, NLux Studio, mallit ja valokuvaaja työskentelivät kaksi kiihkeää päivää laukkukuvausten parissa. Kuvauslokaatioita oli useita: Soveliuksen talo ja Wanha Raahe, uimaranta Pyhäjoella, Tauvon hiekkaranta sekä Rokuan kansallispuiston alue.

Aikataulu oli tiivis ja paljon kuvia otettavana. NLuxin tehokaksikko Hanna Kallioniemi ja Marika Goman olivat valmistelleet moodboardit, vaatetuksen ja lokaatiot. Kuvaajana toimi liminkalainen Jaana Koskipaasi. Malleinamme olivat Topi, Iiris, Hannele, Jaakko ja Ella.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Kuvilla on ihmeellinen voima. Ne välittävät tunnelmia, tunteita, unelmia. Ne ovat hetkien taidetta, mutta silti todellisuutta.

On sitten kyseessä historiallinen interiööri tai kaunis luonto, antavat ne upean taustan laukuillemme. Malleillamme oli myös taito näytellä kameran linssin edessä erityyppisiä persoonia uskottavasti.

Laukuillamme voi olla monenlaisia omistajia. Kaunis kuva laukusta businessnaisen olalla tai boheemin elämännaisen kädessä antaa samaistumispohjaa paremmin kuin kuva pelkästä laukusta. Miehiä unohtamatta! Tähän olemme pyrkineet ja toivottavasti onnistuneet.

Soveliuksen talo

Tämä kaunis, historiallinen talo on yksi Raahen Museon käyntikohteista. Soveliuksen talon yläkerrassa sijaitsee interiöörimuseo Laivapatruunin koti, joka esittelee 1890-luvun laivanvarustajakauppiaan vauraan kodin kaikessa komeudessaan. Täällä halusimme kuvata muun muassa kasviparkittuja laukkujamme.

Nuori kiharahiuksinen nainen istuu antiikkisohvalla ja pitelee käsissään vihreää laukkua.

Vaalea nuorinainen poseeraa antiikkipeilin edessä vihreä laukku olallaan.

Tumma nainen seisoo ruskeaa seinää vasten keltaisen laukun kanssa.

Punapartainen nuorimies ruskea posteljoonin laukku olallaan.

Tauvon ranta

Tauvon upea hiekkaranta sijaitsee 20 kilometriä Raahesta pohjoiseen, Siikajoella. Siellä vaalean hiekan ja sinitaivaan muodostama kanvaasi loi lumoavan kauniin taustan laukuillemme. Siellä myös uudet mohair-pipot ja -huivit kuvattiin samalla.

Nainen autiolla hiekkarannalla violetti takki päällä violetti laukku kädessään.

Nainen selin punainen laukku olallaan.

Aikuinen nainen kimonossa hiekkarannalla vihreä laukku kainalossaan.

Naisella olalla beige laukku beigeä takkia vasten.

Puukaupunkimiljöö

Wanhan Raahen puutalot, aidat ja portinpielet ovat ominaisia kaupungillemme. Näiden käyttäminen kuvissa on itsestäänselvyys. Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, koska oma lähiympäristömme antaa näin persoonallisen taustan.

Kiharatukkainen nuori nainen selin olallaan viininpunainen laukku.

Vaalea nuorinainen vihreää seinää vasten vaaleanvihreän laukun kanssa.

Punapartainen mies ruskean nahkalaukun kassa vanhan talon rappusilla.

 

Pyhäluodon ranta 

Kauniit punertavat kalliot sekä auringonlasku. Voit vain kuvitella, miten huikean tunnelman tämä karu maisema loi kuvausryhmällemme. Saimme aikaan häikäiseviä kuvia!

Mies seisoo selin merelle  katsellen selässään ruskea nahkareppu.

Kalliorannalla sinitakkinen nainen seisoo ruskean laukun kanssa.
Nuori  nainen istuu kalliolla viininpunainen laukku sylissään.

 

Rokua

Reilun tunnin matkan päästä Raahesta kohti koillista sijaitsee luonnonkaunis Rokuan kansallispuisto. Siellä ryhmämme loihti raukean rauhallisia luontokuvia laukkujemme kera. Lisäksi saimme käyttöömme luksushuvila Villa Jäkälän, jossa kuvasimme niin ulkona kuin sisällä.

Nainen kulkee jäkälämetsässä harmaa laukku olallaan.

Mies istuu terassilla ruskean viikonloppulaukun vieressä.

Upea Villa Jäkälän olohuone, jonka isosta ikkunasta on näkymä järvelle.

Ruskea Street-reppu jäkälämetsässä. Vieressä kasvaa sieni.

 

Onnistuneiden kuvien ABC

Kuvien onnistuminen on aina kiinni monesta asiasta. Ulkokuvauksissa säätila ja siellä luonnostaan lankeava valo on ensiarvoisen tärkeää. Sisätiloissa valaistaan useimmiten ammattikuvaajien kalustolla.

Kaiken A ja O on kuitenkin idea, näkemys lopullisesta kuvasta, mallien tapa olla kameran edessä ja kuvaajan taito yhdistää nämä kaikki.

Pian tulet näkemään lisää näiden kuvauspäivien hedelmiä mainonnassamme ja kotisivuillamme!

Kuvauksissa käytetyt vaatteet ja kengät: Voglia, Marja Rak, Frenn, Kuusama, NiinMun Design, Nakoa, Alpa, Terhi Pölkki ja Vibae.

Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille!

×