Syyskuun puolivälissä Utuan väki, NLux Studio, mallit ja valokuvaaja työskentelivät kaksi kiihkeää päivää laukkukuvausten parissa. Kuvauslokaatioita oli useita: Soveliuksen talo ja Wanha Raahe, uimaranta Pyhäjoella, Tauvon hiekkaranta sekä Rokuan kansallispuiston alue.

Aikataulu oli tiivis ja paljon kuvia otettavana. NLuxin tehokaksikko Hanna Kallioniemi ja Marika Goman olivat valmistelleet moodboardit, vaatetuksen ja lokaatiot. Kuvaajana toimi liminkalainen Jaana Koskipaasi. Malleinamme olivat Topi, Iiris, Hannele, Jaakko ja Ella.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Kuvilla on ihmeellinen voima. Ne välittävät tunnelmia, tunteita, unelmia. Ne ovat hetkien taidetta, mutta silti todellisuutta.

On sitten kyseessä historiallinen interiööri tai kaunis luonto, antavat ne upean taustan laukuillemme. Malleillamme oli myös taito näytellä kameran linssin edessä erityyppisiä persoonia uskottavasti.

Laukuillamme voi olla monenlaisia omistajia. Kaunis kuva laukusta businessnaisen olalla tai boheemin elämännaisen kädessä antaa samaistumispohjaa paremmin kuin kuva pelkästä laukusta. Miehiä unohtamatta! Tähän olemme pyrkineet ja toivottavasti onnistuneet.

Soveliuksen talo

Tämä kaunis, historiallinen talo on yksi Raahen Museon käyntikohteista. Soveliuksen talon yläkerrassa sijaitsee interiöörimuseo Laivapatruunin koti, joka esittelee 1890-luvun laivanvarustajakauppiaan vauraan kodin kaikessa komeudessaan. Täällä halusimme kuvata muun muassa kasviparkittuja laukkujamme.

 

Nuori kiharahiuksinen nainen istuu antiikkisohvalla ja pitelee käsissään Utuan kasviparkittua vihreää laukkua.

 

Vaalea nuorinainen poseeraa antiikkipeilin edessä Utuan kasviparkittu nahkainen vihreä laukku olallaan.
Tumma nainen seisoo ruskeaa seinää vasten utuan nappanahkaisen Aurora käsilaukun kanssa.
Punapartainen nuorimies Utuan ruskea nahkainen laukku olallaan.

 

Tauvon ranta

Tauvon upea hiekkaranta sijaitsee 20 kilometriä Raahesta pohjoiseen, Siikajoella. Siellä vaalean hiekan ja sinitaivaan muodostama kanvaasi loi lumoavan kauniin taustan laukuillemme. Siellä myös uudet mohair-pipot ja -huivit kuvattiin samalla.

 

Nainen autiolla hiekkarannalla violetti takki päällä Utuan violetti käsilaukku kädessään.

 

Nainen autiolla hiekkarannalla viininpunainen pikkulaukku olallaan.

 

Utuan kasviparkittu vihreä juhlalaukku tumman naisen kädessä rannalla.

 

Utuan martionahkainen shampanjan värinen Espoo pikkulaukku naisen olalla.

Puukaupunkimiljöö

Wanhan Raahen puutalot, aidat ja portinpielet ovat ominaisia kaupungillemme. Näiden käyttäminen kuvissa on itsestäänselvyys. Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, koska oma lähiympäristömme antaa näin persoonallisen taustan.

Utuan Lysti pikkulaukku naisen kainalossa.

 

Utuan vaaleanvihreä martionahkainen pikkulaukku vaalean tytön olalla.

 

Pyhäluodon ranta 

Kauniit punertavat kalliot sekä auringonlasku. Voit vain kuvitella, miten huikean tunnelman tämä karu maisema loi kuvausryhmällemme. Saimme aikaan häikäiseviä kuvia!

Mies seisoo selin merelle  katsellen selässään ruskea nahkareppu.

Kalliorannalla sinitakkinen nainen seisoo ruskean laukun kanssa.
Kiharatukkainen nainen rantakalliolla sylissään nahkainen viikonloppulaukku

 

Rokua

Reilun tunnin matkan päästä Raahesta kohti koillista sijaitsee luonnonkaunis Rokuan kansallispuisto. Siellä ryhmämme loihti raukean rauhallisia luontokuvia laukkujemme kera. Lisäksi saimme käyttöömme luksushuvila Villa Jäkälän, jossa kuvasimme niin ulkona kuin sisällä.

 

Harmaa Helsinki olkalaukku naisen olalla jäkälämetsässä.

 

Mies istuu terassilla ruskean viikonloppulaukun vieressä.

Utuan upea kasviparkittu Lund laukku naisen jaloissa takkatulen ääressä.

Utuan nahkainen street reppu ja puhelinlompakko tumman naisen kädessä.

 

Onnistuneiden kuvien ABC

Kuvien onnistuminen on aina kiinni monesta asiasta. Ulkokuvauksissa säätila ja siellä luonnostaan lankeava valo on ensiarvoisen tärkeää. Sisätiloissa valaistaan useimmiten ammattikuvaajien kalustolla.

Kaiken A ja O on kuitenkin idea, näkemys lopullisesta kuvasta, mallien tapa olla kameran edessä ja kuvaajan taito yhdistää nämä kaikki.

Pian tulet näkemään lisää näiden kuvauspäivien hedelmiä mainonnassamme ja kotisivuillamme!

Kuvauksissa käytetyt vaatteet ja kengät: Voglia, Marja Rak, Frenn, Kuusama, NiinMun Design, Nakoa, Alpa, Terhi Pölkki ja Vibae.

Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille!

×