Vaatteiden hoito-ohjeet

Merinovillaneuleiden ja trikoovaatteiden hoito-ohjeet


Merinovilla- ja trikoovaatteiden käyttöikä pitenee, kun niistä pidetään hyvää huolta. Jokaisessa tuotteessa on pesulappu, jonka mukaan tuotetta tulee pestä ja hoitaa.

Trikoovaatteet tulee pestä samanvärisen pyykin seassa nurinpäin käännettyinä. Pesulämpötila valitaan pesulapun ohjeen mukaan. Emme suosittele huuhteluainetta käytettäväksi niille vaatteille, jotka sisältävät elastaania. Huuhteluaine kuluttaa elastaanivaatteita ja lyhentää niiden käyttöikää. Värillisten vaatteiden pesuaineeksi kannattaa valita värillisille vaatteille tarkoitettu pesuaine. Tahrat tulee puhdistaa heti, minkä jälkeen vaatteen voi pestä normaalisti ilman liottamista.

Merinovillavaatteille suosittelemme ensisijaiseksi hoitomuodoksi tuulettamista. Merinovilla on luonnostaan antibakteerinen materiaali, joten villa ei kerää hajuja kovankaan hikoilun jälkeen. Siksi merinovillaista vaatetta ei tarvitse pestä niin usein kuin keinokuituisia – usein pelkkä reilu tuuletus käytön jälkeen riittää pesun sijaan. Tahrat poistetaan pesemällä paikallisesti.

Merinovillaisille pipoille ja huiveille suosittelemme ensisijaisesti myös tuulettamista, mutta ne voi pestä koneessa hienopesuohjelmalla 30 asteessa ja pesupussissa. Pesuaineeksi suosittelemme hellävaraista villapesuainetta tai sappisaippuaa. Huuhteluainetta ei saa käyttää! Pesun jälkeen villavaatteet asetellaan vaakatasoon kuivumaan ja kuositellaan märkinä. Jos villatuote ripustetaan roikkumaan märkänä, se venyy ja menettää muotonsa.
×