Vaatteiden materiaalit ja valmistus

Trikootuotteet


Utuan trikootuotteissa käytetty puuvilla on GOTS-sertifioitua. GOTS eli Global Organic TexTile Standard on tekstiilin ja eettisyyden sertifikaatti, joka huomioi koko elinkaaren aina raaka-aineen viljelystä lopputuotteeseen asti.

Utuan trikoovaatteiden puuvilla tulee Turkista ja neulokset valmistetaan langoista Portugalissa. Neuloksen jatkotyöstäminen, mm. värjäys, painatus, leikkaus, ompelu ja pakkaus, tapahtuu myös Portugalissa. Vaatteet ommellaan suomalaisomisteisessa tehtaassa, jonka työolot ovat pitkälti samanlaiset kuin Suomessa.

Utuan vaatteissa olevat painatukset ja värjäykset tehdään GOTS-sertifikaattia vastaavilla menetelmillä. Trikootuotteissamme käytettyjä neuloksia värjäävä ja painava painotalo on Bluesign-partneri, mikä tarkoittaa, että heidän toimintansa on GOTS-sertifikaatin vaatimusten mukaisia. Tämä takaa sen, että värjäys- ja viimeistelyprosessissa käytetään vain sellaisia tuotteita ja väriaineita, jotka on asianmukaisesti testattu ja hyväksytty ja jotka eivät sisällä ihmiselle tai ympäristölle haitallisia aineita.

Utua-pipoinen tyttö

Neuleet


Kaikki Utua-neuleet ovat vastuullista Mulesing-vapaata merinovillaa. Merinovilla on monipuolinen ja ekologinen materiaali mm. sen hyvien käyttöominaisuuksien, huollettavuuden ja pitkäikäisyyden vuoksi. Se on lämmin ja hengittävä luonnonkuitu, joka toimii sekä kylmissä että lämpimissä olosuhteissa.

Merinovilla on antibakteerinen ja tarvitsee siksi vain harvoin pesua – useimmiten pelkkä tuulettaminen riittää. Tämä tekee merinovillasta ympäristöystävällisen tuotteen, sillä suurin osa vaatteen ympäristökuormituksesta syntyy tuotteen huoltamisesta. Mitä vähemmän tuotetta pestään, sitä pienempi on sen hiilijalanjälki.

Mulesing-vapaa merinovilla on tavallista merinovillaa vastuullisempi materiaali, sillä sen valmistuksessa ei käytetä lampaille kivuliasta, loiseläinten aiheuttamia infektioita estävää mulesing-toimenpidettä. Mulesing-vapaa merinovilla aiheuttaa lampaankasvattajille lisäkustannuksia, mistä syystä se on hieman tavallista merinovillaa arvokkaampi materiaali.

Kaikki Utuan neuleperheen tuotteet on valmistettu vastuullisissa olosuhteissa EU:n alueella. Osa malliston neuleista on valmistettu neulosta myöten Suomessa, kuten kaikki pipot ja neulehuivit. Kaikki Suomessa valmistetut tuotteet on valmistettu sertifioidusta, eurooppalaisesta langasta, vastuullisesti ja kestävästi.
×